Blogg Helse Trening

Hvorfor du burde få deg en PT

Det er mange fordeler for hvorfor du burde få deg en PT.

Men mange syns det er skummelt, for dyrt eller mener ofte «nei, jeg burde komme meg i form før jeg får meg en PT.»

Men er det virkelig skummelt? og nei, du trenger ikke å komme å komme i form før du tar steget å får deg en PT. Og er det dyrt når det kommer til helsen din?

Det spiller ingen rolle om du er en nybegynner, eller om du trenger en som pusher deg hvis du skal ut i konkurranse. Å ha en PT betyr at du vil ha en person som støtter deg. Og en PT har vært der du er, hvis du er usikker når du går inn på ett treningssenter – tro meg, alle PT-er har vært nybegynner (alle er en nybegynner uansett hva det er), de vet hvordan det føles og komme inn der, ikke være sikker i hvor man skal starte, hvordan maskiner skal brukes, eller føler at alle ser på dem. Så det kan være til hjelp å ha en som er ved siden av deg og viser deg og gjør at du føler deg tryggere neste gang du tråkker inn på treningssenteret.

Ansette en PT som nybegynner

En PT vil møte deg, høre på deg og vise deg rundt treningssenteret før dere starter. En PT vil lage en treningsplan som er designet for deg. Jeg selv er opptatt av å «distrahere» de som er nervøse for at andre ser på dem, små prating, litt mer guiding f.eks. under pausene gjør at en vil føle seg sett, hørt og man slapper mer av. Du vil lære deg øvelsene og grunnen til at de øvelsene er satt for dine mål, hva slags muskler du bruker og en PT kan se hvis øvelsen blir for vanskelig, da kan man få en alternativ øvelse. Veldig ofte har man mange spørsmål også, og det å kunne få spørre der og da vil gjøre at man igjen får mer forståelse for treningen. Jeg personlig har også sett at når en person har betalt for flere PT timer, er det vanskeligere å slutte. Man har jo betalt en del for å få begynt med treningen, for å få den opplæringen man føler man mangler.

Ansette en PT som Viderekommende/Avanserte

Du spør deg selv kanskje «hvorfor ansatte en PT når jeg vet hva jeg driver med?»

Hvis du har bestemt deg for at du kanskje vil ut i en konkurranse eller du vil bare få enda mer læring eller bli mer utfordret (man kan lett låse seg i det som er komfortabelt) kan det beste for deg da å investere i en personlig trener.

Når man skal ut i konkurranse kan man oppleve å være fysisk og psykisk sliten. Det er da greit å ha en på sidelinjen som passer på både treningsplanen og kostholdet – to mindre ting du trenger å tenke på. Dessuten hvis du har ansatt en personlig trener som har vært der for mange som skal ut i konkurranse, vet den akkurat hva som skal skje og hvordan du kan oppleve ting. Kanskje han/hun kan gjøre noen endringer i hvordan du poserer, finne ut av mat-inntaket for å minimere vann, eller bare være der for deg.

Hvis du føler du vil bli mer utfordret, endre treningsrutinen din eller annet – kan det å ansette en personlig trener gi deg en stor motivasjons boost. Gi deg nye utfordringer – gjøre noe annet – og være rundt noen som skryter og motiverer kan virkelig oppleves som en stor boost i treningen din.

Ansette en PT fordi du Kjeder deg

«Kjeder meg?» Jepp – du leste riktig.

De fleste som trener har hektiske hverdager – og trener det samme hver gang de trener.

Mange som trener det samme hver gang – slutter å trene. Fordi de syns det er kjedelig.

Samme som jeg skrev over her, en personlig trener kan hjelpe deg ved å «spice» opp treningen din litt. Hun/han kan f.eks. legge til Tabata økter i planen din, en treningsøkt ute, eller til og med få deg til å prøve noen nye maskiner/ utstyr.

Ved å prøve nye ting vil få deg til å bli mer motivert.

Å eksprimentere med nye øvelser kan være nøkkelen til å øke ytelsen din på treningssenteret etter en lang dag på jobb.

En personlig trener kan endre treningsrutinen din og gjøre at du er spent på neste økt.

Ta kontakt med en personlig trener i dag – og la deg bli inspirert og motivert!

Trenger du en personlig trener på Geilo?

Ta kontakt med meg her: Silje@geilotrening-testsenter.no

Eller book time her: Book

Gleder meg til å høre fra deg, klem Silje

Du vil kanskje også like...