Blogg Trening

Tren med en venn

Å trene med en venn, kjæreste, partner, familiemedlem, kanskje til med en du bare har møtt på treningssenteret eller på en gruppetime – kan hjelpe deg å komme i gang eller forsette det du har lovt deg selv. Og ikke minst trene magemusklene ved å le godt gjennom økta.

Når du trener med noen vil du mest sannsynlig oppleve at du faktisk dukker opp på treningssenteret, eller møter opp på en løpe/jogge tur ute. For det å bryte en avtale med noen er mer vanskelig enn å bryte en avtale med seg selv.

Ikke minst:

  1. Du vil føle deg mer motivert. Dere vil oppmuntre hverandre, rose hverandre og føle mer mestringsfølelse. Dere kan til og med oppleve at dere blir blir pushet litt mer, at konkurranse instinktet kicker inn. ( Vennlig konkurranse er ikke galt det ).
  2. Du vil kanskje prøve øvelser eller andre ting du ikke har tenkt over. Det er letter å prøve nye ting med en venn, kanskje du finner ut at du liker å trene på en helt annen måte enn du har gjort før.
  3. Du blir mer konsekvent. Om jeg skrev over, når noen venter på deg – dukker du opp.

Det er ofte også veldig lett å bli lei og syns ting er kjedelig. Eller føle seg uinspirert. Der har jeg vært mange ganger i løpet av mine 6 år nå – blitt lei, syns det har vært kjedelig. Lett lenge etter inspirasjon til å gjøre at jeg vil fortsette. Studie som ble publisert i 2015 i British Journal Of Health Psychology fant forskere ut av at den emosjonelle støtten du kan få fra noen du stoler på kan øke lysten din til å fortsette å trene.

Øvelser du kan gjøre med din venn

  1. Trillebår

En av dere står i høy planke, den andre tar tak i anklene til den som står i planke. Den som har henda i gulvet begynner å gå fremover med hendene og den bak følger med. Avtal hvor langt dere skal gå. Bytt om.

2. Burpees over planken

Den ene står i lav planke. Mens vennen din hopper over deg, tar en burpee og så hopper over deg igjen og tar en burpee. Avtal hvor mange dere skal ta og bytt om.

3. Nordic Hamstring

Den ene stiller seg på kne med overkroppen strak. Den andre stiller seg bak og tar tak i føttene din og presser de ned mot gulvet. Den som står foran senker seg sakte og kontrollert ned mot gulvet, med rak og sterk overkropp. Gå ned å så langt du klarer mot gulvet, kanskje du klare du å touche gulvet med hendene og dytte deg selv opp igjen. Avtal hvor mange dere skal gjøre, og bytt om.

4. Pistol Squat

Stå mot hverandre med bare et bein og ta tak i hverandres hender, står dere på høyre bein så skal dere ta tak i hverandres høyre hånd. Gå rolig og kontrollert ned til dere sitter på huk på det ene beinet mens motsatt bein og arm er strak ut. Se hvor langt dere kommer ned, push hverandre her – kanskje dere til og med klarer å gå lenger ned enn dere tror. Press deg selv opp igjen – bruk hverandre hvis dere trenger det som støtte. Bytt bein når dere er oppe igjen.

5. Sit ups med Ball Kast

Sitt mot hverandre. Den ene starter med ballen, begge legger seg ned og setter seg opp som i en vanlig sit ups, når dere er oppe kaster den som har ballen til den andre og dere legger dere ned igjen. Avtalt hvor mange ganger dere skal gjøre dette.

Her er det bare fantasien som stopper dere på hva dere kan finne på sammen.

Søk opp på google eller YouTube og finn mange andre øvelser hvis dere trenger litt mer inspirasjon og tips.

Og husk, ha det gøy 😀

-Klem Silje

Foto av Fredrik Flaathen, Flaathen Foto.

Sammen med meg på bildet er vår ambassadør på Geilo Trening og Testsenter: Thea Louise Tingstad

Du vil kanskje også like...