Blogg Trening

Ferie & Trening

Er det en måte å holde seg i form på mens man er ute og reiser?

Når du reiser vil du helst oppleve alt det nye rundt deg – nye steder, butikker, nye mennesker, nye lukter, men også maten. Ingen vil telle kalorier når man er ute å reiser ( host – hotell frokosten folkens! ) Det er ofte derfor at man opplever at man legger litt på seg etter en nydelig ferie med masse god mat og gode opplevelser. Men.. du kan fortsatt holde deg i aktivitet i ferien hvis du ønsker dette.

  1. Invester i utstyr du kan ta med deg: Hvis du trener regelmessig, kan du kjenne på at det kan være godt å holde seg i aktivitet under ferien. Men i stedet for å ha en 60 minutters økt – senk forventingene og gjør en 15 minutters økt. La oss si at du trenger f .eks. beina dine den ene dagen, overkropp andre og kondisjon den tredje og rullerer dette. Kjøper du deg treningsstrikk og pakker dette med deg kan du fint gjøre mange typer øvelser.
  2. Bruk beina dine: Å gå istedenfor å bruke bussen, t-banen eller taxi vil gjøre at du vil få brukt kroppen din på en flott måte men også sett mer attraksjoner enn hvis du hadde tatt offentlig transport.
  3. «Go Hiking» : Utforsk om det er noen flotte steder der du kan oppleve naturen som er der. Å dra på sånne turer er morsomt og ikke minst en god trening. Det er ikke sikkert du kjenner at du bruker kroppen din så my en gang for du har så mye vakkert rundt deg. Velg terrenget og gåturen som passer deg.
  4. Gjør en HIIT – trening om morgenen: Hiit- Økter er designet for å gi deg mest mulig ut av treningsøkten på kort tid. Det kan være øvelser som burpees, høye knær, sit ups, etc. På bare 10 minutter kan du fullføre en Hiit økt før frokost. Det fins flere 10 minutters Hiit økter på f.eks. YouTube, bare søk opp og du kan velge og vrake.
  5. Vannsport: Hvis du er på en strand ferie, ta en morgensvøm eller jogg på stranden. Vann og sand vil gi deg en naturlig motstand.
  6. Planlegg måltidene dine: Hvis du er en av de som er nervøs for at du får i deg for mye, eller for lite. Sjekk ut resturantene som er rundt der du er på nettet og les gjennom menyen. Velg deg allerede ut hva du vil spise. Så slipper du å sitte å være usikker når du sitter tilbords. Men husk at du er på ferie, nyt den maten du har der. Opplev nye smaker og nye retter.

Slapp av og nyt ferien din. Gjør korte økter og vær i bevegelse. Og husk at hvis du velger å ligge på stranda en dag uten å trene, betyr ikke det at du vil gå opp 10 kilo på den dagen. Prøv å få mest mulig ut av ferien din.

-klem Silje

Du vil kanskje også like...