Blogg Oppskrifter

Ovnsbakt Kyllingnuggets & Spicy Søtpoteter

Hva er ikke bedre enn hjemmelaget kose mat?

I mange år var Chicken Nuggets på McDonalds en av mine favoritt måltider. Da jeg snudde matvanene mine var det en av de få tingene jeg faktisk savnet, da jeg fant ut at jeg hadde gluten allergi var det da ikke mulig for meg å kjøpe dette på Maccern. Så da fant jeg ut at jeg ville sette sammen min egen versjon av Chicken Nuggets. Nå er det ikke mulig å lage noe 100% likt, men jeg syns disse er utrolig gode. Søtpoteter er en stor favoritt hjemme hos oss, mannen blir alltid overlykkelig når han får poteter på fatet – spesielt – Søtpoteter.

Prøv dem selv – og gi meg gjerne en beskjed hvis du liker både Kyllingnuggets og Spicy Søtpoteter <3

Ovnsbakt Kyllingnuggets

 • 90 g glutenfri panko (panering)
 • salt,pepper,løkpulver, paprikapulver,hvitløkspulver, cayennepepper
 • 2 egg
 • 30 ml usøtet mandelmelk
 • 450 g kyllingfilet, skjært i mindre biter

 1. Forvarm ovnen til 200 grader. Ha bakepapir på en bakeplate.
 2. Ha panko i en bolle sammen med krydderne. Bland godt.
 3. I en annen bolle blander du sammen egg og melk.
 4. Dypp kyllingen først i eggeblandingen så i det tørre og dekk hele kyllingbitene godt. Ha bitene over på bakeplaten og bak i ovnen i 15-20 minutter til paneringen er gylden og kyllingen er stekt gjennom.
 5. Server med valgfri saus ( f.eks. sweet chili saus, aioli etc ).

Spicy Søtpoteter

 • 800 g søtpoteter
 • olivenolje
 • paprikapulver, spisskummen, salt og pepper, cayennepepper
 • 56 g lett majones
 • 4-5 g sriracha saus (smak og behag – jeg liker det spicy)

 1. Forvarm ovnen til 200 grader. (Har en du en air fryer bruker du denne, sett den da på 180 grader).
 2. Skjør opp søtpotetene til fries størrelse, ikke lag dem for tykke og ikke lag dem for tynne. Ha dem i en stor bolle og ha over litt olivenolje og krydder. Bland alt godt, det skal dekke alle søtpotetene.
 3. Ha dem over på en bakeplate med bakepapir, ikke la dem ligge oppå hverandre. (Bruker du airfryeren har du dem i kurven, det spiller da ingen rolle om de ligger oppå hverandre – sett den på 15-20 minutter, rist i kurven Av og til). Bak søtpotetene i ovnen i 15 minutter, rist på bakeplaten og sett tilbake i ovnen i 10 minutter til. Pass på slutten så du ikke brenner dem.
 4. Lag en spicy majones ved å blande sammen majones og sriracha.

Nå server du Kyllingnuggets og Spicy Søtpoteter sammen og bare koser deg.

Enkle med dette er at du kan lage dem begge samtidig i ovnene – bare bytt om på platene av og til så blir alt bra gjennom stekt.

Nyt 🙂

-Klem Silje

Du vil kanskje også like...